Retourvoorwaarden

Retourtermijn

Voor artikelen die op afstand worden verkocht, geldt een wettelijk herroepingsrecht van 14 dagen. Wij hebben er voor gekozen deze termijn te verhogen naar 30 dagen na ontvangst van je bestelling. Dit houdt in, dat jouw retourzending bij ons binnen moet zijn binnen 30 dagen na ontvangst. Buiten deze termijn is retourneren in de meeste gevallen niet gratis. Je hebt na het maken van deze retourmelding 14 dagen de tijd om het product naar ons te versturen. Zodra het item door ons ontvangen is en voldoet aan de onderstaande voorwaarden crediteren we het orderbedrag (inclusief verzendkosten als je de hele bestelling retourneert) terug via de oorspronkelijke betaalmethode binnen 14 dagen.

Wat je mag retourneren

Binnen de retourtermijn mag je je bestelde artikel redelijkerwijs uitproberen om te weten of het naar behoren werkt en of je er blij mee bent. Net zoals dat je een pan koopt in een winkel. Je mag er naar kijken om te zien of deze bij je past, maar je mag er niet mee gaan koken. Zodra je een artikel aan ons terug gaat sturen, volg dan dit stappenplan:
  1. Valt jouw artikel nog binnen de retourtermijn? Controleer of je jouw artikel nog terug mag sturen.
  2. Voldoet jouw artikel aan de retourvoorwaarden? Een geretourneerd product moet:
  3.             - Nog in de originele seal zitten, zodra deze is verbroken kunnen we het artikel niet volledig terugbetalen.

                - Nog compleet zijn, er mogen geen onderdelen misse.

  4. Vraag je retour aan in jouw klantomgeving. Heb je zonder account een bestelling geplaatst? Neem dan contact met ons op.
  5. Verpak je pakketje in een goede verpakking zodat deze onbeschadigd aankomt. Beschadigingen in transport zijn voor eigen rekening en SpelHotel neemt hier geen verantwoordelijkheid voor.
  6. Plak je retourlabel op de doos. Deze ontvang je via de mail. 
  7. Wacht op je terugbetaling. Als je artikel bij ons binnen is, gaan we je terugbetalen. Als je alle artikelen uit je bestelling terugstuurt vergoeden we ook de eventuele verzendkosten.

Gratis retourneren

Retourneren is gratis indien het voldoet aan de bovenstaande voorwaarden.


Geretourneerd en niet aan de voorwaarden voldaan?

We kunnen je dan geen volledige terugbetaling aanbieden. Als je pakketje te laat aankomt rekenen wij €6,75 verzendkosten. Als een product compleet is maar de seal is verbroken, kunnen we je tot 60% van het artikel vergoeden. Als er een of meerdere items missen van het product bieden we je een vergoeding aan. Als je niet akkoord gaat met deze vergoeding krijg je het product terug, de verzendkosten en administratiekosten van €14,50 zijn hierbij voor eigen rekening.


Retourneren is ook mogelijk via het herroepingsformulier in de algemene voorwaarden.